Sol og Sommer i Sydfrankrig

I år ville vi prøve at tage storebæltsbroen i stedet for færgen Rødby - Puttgarden.

Det er en lidt længere tur, men man er ikke så afhængig af at skulle nå en færge.

Lørdag formiddag begyndte årets tur. Efter knap 700km, var vi nået til en tank lidt nord for kassel, hvor vi overnattede.

Næste dag sneg temperaturen sig op på de 37°C. Så er det meget varmt.

 

Bestemmelsesstedet var Geneve søen. For at køre på de Schweiziske motorveje skal man have en lille mærkat i forruden. Vi havde købt vores hjemmefra hos FDM. Den kan købes ved grænseovergangen, men det er meget rart at have ordnet dette i forvejen. Den koster 210 kr. og gælder et helt år.

Dagens mål var Le Petit-Bois. En campingplads i byen Morges. Der ligger ved Geneve søen. Der ca. 50 km til Geneve. Der var masser af plads. Det var ikke højsæson endnu. Det er en plads med meget små enheder. Det var ikke mange steder 3 meter reglen kunne overholdes.

Det var gratis at bruge den offentlige udendørs svømmebassin, når man boede på campingpladsen.

 

Næste mål var at se Mont-blanc. Det ligger på den anden side af Geneve søen. Vi fandt en campingplads i byen Sallanches.  Camping l’écureuil, Mont-blanc Village. Her var der igen masser af plads. Vi kunne vælge hvilken plads vi ville have og der var bare masser af plads til at børnene kunne lege og spille bold. Højsæsonen var ikke startet endnu.

Hvor vi lå var der en fantastisk udsigt til bjergene og Mont-blanc. Vi valgte at tage et tandhjulstog der kører op til 2380m ( Nid d’Aigle). Herfra kan man gå videre op eller tage turen ned. Herfra er der en fantastisk udsigt til Mont-blanc og de omkring liggende bjerge.

Toget kører fra Le Fayet og stopper flere steder på vej op hvor man kan stå på toget.

Det var hvad vi valgte at se. Der er masser at se endnu, men det må blive næste gang.

Der er masser af muligheder for at vandre og naturoplevelser.

 

 

Turen gik videre til Albertville, og Grenoble hvor vi kørte ind på Napoleons Ruten.

N75 er ikke den rigtige rute, den rigtige rute er N85. Den har nogle meget smalle veje og voldsomme stigninger.

Ved Sisteron kom vi ind på N85. Digne-les-bains var dagens mål. Efter lidt kørsel i byen fandt vi endelig campingpladsen. Det var også god plads.

 

 

 

Næste mål var en campingplads ved byen      La Garde-Freinet. Det er en meget lille hyggelig by. Når man skal fra kysten og ikke mindst fra St. Tropez og på motorvejen nordover  er det nemmest at køre denne vej. Det kunne også mærkes på den trafik der var på vejen.

Vi boede på Camping de Berard. Den var heller ikke overfyldt og vi fik en perfekt plads under et højt skyggefuldt træ. Den har svømmebassin og det var noget børnene kunne bruge.

Der er ikke så langt til kysten og badestrandene. Det måtte prøves men det er ikke noget som børnene er vilde med. De kan bedre lide svømmebassinet.

Det var ren afslapning selvom der er mange udflugtsmuligheder. Vi har været i området før så vi har set Grand canyon m.m.

St. Tropez er der for mange mennesker og biler så det blev droppet. Vi vil også være kørt forkert, da det er de kendte og rige der kommer her og vi er hverken rige eller kendte.

 

Efter nogle dage kørte vi videre til en by L’isle sur La Sorgue. Vi skulle bo på campingpladsen La sorguette. En fin plads beliggende ned til floden La Sorgue. En flod der året rundt er mellem 13-15 grader varmt. Er man til fiskeri er der muligheder her. Om aftenen kom der lystfiskere med fluestang. Vi så ikke at der var nogen der fangede noget.

Der ikke var svømmebassin på pladsen, men ca. 2 km derfra lå den offentlige svømmebassin. Ved at købe billetten på campingpladsen var der rabat. Det er fine forhold på disse offentlige svømmnebassiner. Det virker som om at det er renere og ikke så meget klor i vandet som i de bassiner der er på campingpladserne.

Det var nu tid til at være lidt kulturelle. Den store Ækvadukt La Pont du Gard fra romertiden måtte ses. Det er et enestående bygningsværk. Bygget for 2000 år siden. Det var noget børnene var meget interesserede i. At tænke sig  at nogle har sat alle disse sten oven på hinanden for så mange år siden. Det måtte vi røre ved.

Byen Orange har både triumfbue og et romersk teater. Det er både impornerende bygningsværker, men at høre historien om teatret og forklare børn hvordan verden fungerede under romerriget kan godt være svært at forstå og ikke mindst at forklare.

Vil man se mere af dette er der byen Avignon med Pave paladset og Nimes med amfiteatret.

 

 

Floden La Sorgue udspringer ved en lille by Fontaine de Vaucluse. Det er en meget hyggelig landsby, men har præg af at der kommer mange turister for at se stedet. Der hvor floden starter er utrolig flot og er et besøg hver.

 

 

 

 

 

Det er tid til at køre nordover. Der er ca. 400 km til Baune.  Ca. 10km syd for byen ligger landsbyen Santenay. Her er der en god campingplads med meget fine sanitære forhold og ikke dyrere end andre pladser. Det er 5 år siden vi har været der sidst og der var da sket lidt. Der var nu mange telte og mobilehomes der blev udlejet. Der er mange der kommer og overnatter for at køre videre enten sydover eller den anden vej og hovedsagligt Hollændere.

Næste dag fortsatte turen til Alsace hvor vi skulle ind på en campingplads i Wattviller. En plads der ligger på en skråning i skoven. Det er ellers en meget hyggelig plads inde , men med alt det mas og besvær og ingen imødekommelse af hjælp kommer vi der aldrig mere. Vi havde store problemer med at komme på plads.

Vi har før været i Alsace men på en plads i Ribeauville. Den ligger så man kan gå op i byen og den er ikke bakket, så det er besværligt at komme ind og ud fra pladsen. Denne plads har vi gode erfaringer med og kan anbefales.

 

 

Herfra gik turen hjemad med en overnatning på en autohof Gailhof nord for Hannover, afkørsel 52.

Vi havde kørt over Storebæltsbroen på udturen og ville nu tage færgen hjem. For os var det 116km kortere at tage færgen Rødby – Puttgarden.